dimarts, 27 de novembre del 2012

El visionat


Vàrem dedicar dues sessions al visionat de les peces per tal de valorar la feina i sobretot per obrir un debat entre els alumnes, on poguessin intercanviar les seves impressions. 
El primer dia es va passar un curt-metratge on hi sortia una noia del Pakistan i un altre on hi sortien una noia de Colòmbia i un noi de Filipines. El segon dia es van visionar dues peces on hi sortien una noia Russa, un noi meitat Argelí, meitat Marroquí, una noia Rumana i un noi Català. A arrel dels visionats es va debatre sobre les similituds i diferències que hi havia entre les diferents cultures i aquells aspectes que costava més d'entendre per la manca de coneixement. A la vegada, va donar lloc a reflexionar sobre els conceptes de racisme, per què es dóna, d'on ve... així com de la integració, la immigració i la interculturalitat. 

El resultat del taller ha sigut molt positiu per què s'ha aconseguit crear un ambient de respecte tot creant nous vincles.  S'han conegut millor entre ells i han pogut compartir un temps més enllà de l'àmbit escolar a arrel de les gravacions realitzades el cap de setmana.