divendres, 28 de setembre del 2012

Institut Consell de Cent

Aquest nou curs comencem amb molt d'entusiasme. Em iniciat el taller de documental social a l'Institut Consell de Cent. L'institut està situat al barri de Poble Sec de Barcelona i treballa per la integració a les aules d'alumnat sord amb el suport de la llengua de signes.

El taller s'ha implementat a l'assignatura d'Interculturalitat i el grup classe son 14 alumnes de 3er. d'ESO. Es un grup heterogeni, on hi ha alumnes provinents de l'Equador, Colòmbia, Paquista, Rússia...


A la primera sessió  vàrem fer una petita presentació del taller i després els vàrem ajuntar per parelles perquè es fessin una sèrie de preguntes per coneixes. Un cop contestades les preguntes vàrem dibuixar un arbre a la pissarra i tots els fulls amb les històries dels alumnes es van penjar a les diferents branques de l'arbre. Un cop explicat d'on ve aquell arbre i d'on surten les branques, van sortir a presentar-se. Un moment per conèixer millor qui eren. Van respectar els torns de cada un i es van interessar per certs aspectes culturals que desconeixien.





Al dia següent vàrem realitzar la segona sessió. En aquesta ocasió vàrem visualitzar un dels curts-documentals realitzats per un dels grups de l'Institut Miquel Tarradell. El curt va tenir molt bona acollida i els va motivar per començar a pensar en les seves pròpies peces audiovisuals. Després de reflexionar sobre la història i la forma de gravar, vàrem parlar sobre l'actitud que s'ha de tenir per tal d'afrontar un documental. Respecte, interes, empatia... Tots els alumnes varen estar molt atents i participatius.