divendres, 11 de maig del 2012

Institut Miquel Tarradell. Vuitena i novena sessió

En aquesta etapa del taller, i un cop finalitzades les entrevistes, els grups tenien els coneixements necessaris per a poder escriure el guió dels seus curts documentals. Era el moment d'escollir els dos personatges i de decidir quines accions anirien a gravar.

En un principi, hi havia la idea inicial en la què tots ells gravarien un dinar familiar. Però la majoria dels grups van preferir gravar altes situacions, sobretot perquè en molts casos els pares treballaven durant el cap de setmana i en d'altre preferien no participar en les gravacions. A la vegada ens vàrem trobar en què algunes famílies no volien que els seus fills participessin en les gravacions.

Aquestes dificultats varen ocasionar que es formessin nous grups de treball per poder seguir amb les escriptures dels guions. Finalment, van poder realitzar la tasca i durant aquest cap de setmana tots els grups van sortir a gravar.




Els hi desitgem molta sort i esperem que per ells sigui una bona experiència.

dijous, 10 de maig del 2012

Institut Montjuic. Sisena i setena sessió

Durant les dues sessions els grups van realitzar les entrevistes, tots ells essent entrevistadors, entrevistats i càmeres. Primerament els hi vàrem explicar aquells aspectes tècnics essencials per poder fer les entrevistes. Posant força èmfasi en l'actitud de l'entrevistador i la importància de l'escolta.



Primerament van fer unes proves de càmera, escollint cada grup el tipus de enquadre, llum... Va ser molt interessant veure com tots ells creaven escenaris diferents i molt originals. Un cop finalitzada la sisena sessió vàrem revisar les gravacions, on es va remarcar que a nivell visual totes eren interessants però que a la majoria d'ells els hi costava agafar confiança, tot extraient la timidesa per poder respondre obertament a les preguntes que els hi feien. Per un altre costat també vàrem remarcar que quan feien d'entrevistadors es basaven en tot moment al guió que tenien, oblidant-se d'escoltar el que li explicava el seu company.



És per això que a la següent sessió vàrem remarcar aquestes mancances, aconsellant-lis que les preguntes escrites eren un referent però l'important era saber escoltar i tindre interès en el que t'expliquen. essent conscients què és una tasca difícil, la qual requereix molt pràctica, però finalment, el resultat va ser molt positiu i enriquidor.







Tots ells van sortir molt satisfets i van tenir l'oportunitat de treure el seu imaginari, essent molt originals i creatius.