divendres, 4 de maig del 2012

Institut Miquel Tarradell. Sisena i setena sessió

Després d'explicar formes de gravar una entrevista, els tipus de enquadre, la importància del so, la llum i d'altres aspectes tècnics, els diferents grups van començar a gravar les primeres entrevistes. Tots ells havien de ser entrevistadors, entrevistats i càmeres. Durant les dues sessions dedicades a les gravacions tots els grups van experimentar amb les càmeres i van poder crear els seu propis enquadres i composicions visuals.



Després de revisar les primeres gravacions vàrem veure que a nivell visual era interessant però en canvi, es veia que havien tingut certes dificultats alhora de fer les entrevistes. Molts d'ells feien les preguntes molt ràpidament, sense escoltar el que li deien i es basaven només en el guió que tenien establert. I d'igual manera els hi passava quan els entrevistaven. Responien amb poques paraules.



A la segona sessió dedicada a les gravacions es va tornar a parlar sobre la importància de l'escolta i la importància de respondre a les preguntes amb frases llargues. Es van repetir les entrevistes que ja havien fet i el resultat va ser molt més ric i interessant.





dijous, 3 de maig del 2012

Institut Montjuic. Quarta i cinquena sessió

A la última sessió van haver-hi certs problemes amb els grups establerts i es va decidir tornar a fer els grups, intentant en tot moment que fossin heterogenis i que s'aconseguís barrejar alumnes provinents d'altres països amb els alumnes nascuts aquí. Finalment els grups es van establir i tots van començar a treballar les preguntes a realitzar-se. Tots els grups van treballar molt bé i van sortir preguntes molt interessants. 




A la següent sessió, un cop finalitzada la feina, els hi vàrem entregar una càmera a cada grup perquè comencessin a conèixer l'eina amb la qual realitzaran els seus curts documentals. Es van explicar els paràmetres de la càmera i el seu funcionament.